24 hores d’ultrafons en pista

24 hores d’ultrafons en pista

El passat 16 i 17 de desembre, a les pistes d’atletisme de Serrahima en Barcelona, es va celebrar una prova atlètica que combina l’ultrafons amb la pista d’atletisme, la qual consisteix en un temps determinat (modalitats de 24h, 12h i 6 hores) fer la màxima distancia possible pegant voltes a una pista d’atletisme de 400m, resultant guanyador la persona que més voltes dona a aquesta.

Una prova dins del calendari de la Federació Espanyola d’Atletisme RFEA i de caràcter internacional per la IAU (International Association of Ultrarunners).

En els carrils 1, 2 i 3 competien els atletes de les 24h, 5 i 6 reservat per als de les 6 hores i el 7 i 8 per als de les 12h, quedant el carril 4 lliure per a les taules d’avituallament. Una volta transcorregut la mitat del temps assignat (3, 6 o 12h) es canviava el sentit per tal de no sobrecarregar muscularment una cama més que una altra.

S’estrenava en aquesta disciplina atlètica, l’atleta del Club Esportiu Vinaròs, Paco Balastegui, debutant en el món de l’ultrafons però amb una llarga experiència en distàncies de 10K, 21K i Marató (42K). A les 6 del matí començava amb un bon ritme de 4:10 min/km que va ser capaç d’aguantar fins a les 3 hores, a partir d’eixe moment el cansament tant físic con psicològic van fer acte de presència i gradualment va baixar la velocitat de manera progressiva per acabar les ultimes voltes a ritmes de 4:50 min/km. Com a resum, Paco va aconseguir una quarta posició en la general absoluta i va quedar primer en la seua categoria, realitzant un total de 81 km i 378 metres, a un ritme mitjà de 4:26 min/km.


Alejandro Arroyo

1 comment so far

Pablo Posted on14:10 - 19/12/2023

Que grande Paco! Muy pocos son capaces de conseguir un logro como este en el que prácticamente corres 2 maratones sub3h consecutivas en una pista de atletismo! Enhorabuena!

Leave a Reply